Copyright 2021 - Udruga za ruski jezik i kulturu, Zagreb, Hrvatska - Хорватия - Kroatio

U petak 26. veljače 2016. od 18.00 do 19.30 u Udruzi za ruski jezik i kulturu u Amruševoj ulici 13 (tri minute pješice od Trga bana Josipa Jelačića) održana je prva Bjeloruska večer, čime je otvorena mogućnost osnivanja Bjeloruske sekcije Udruge za ruski jezik i kulturu. Večer je vodila gospođa Natalia Zavacki; Bjeloruskinja koja živi u Zagrebu. Večer je bila na ruskom jeziku. Mi u Hrvatskoj, nažalost, o Bjelorusiji znamo malo i, nerijekto, pogrešno. Tijekom večeri imali smo priliku upoznati povijest Bjelorusije, njenu sadašnjost, njenu kulturu i njen izvorni jezik - bjeloruski, bjeloruske pjesme i bjeloruske običaje, bjeloruski način života, bjelorusku realnost.

VII. gimnazija* grada Minska nalazi se u glavnom gradau Bjelorusije na adresi: ul. Zaharova 58.

Gimnazija ima 45 odjeljenja u kojima je ukupno 1055 učenika. Redovna nastava održava se u jednoj smjeni. Za niže razrede (I. do IV. razred) postoje 3 grupe produljenog boravka koje polazi ukupno 273. učenika.

Trajanje nastavnog sata je 35 minuta za učenike I. razreda, odnosno 45 minuta za učenike II. do XI. razreda. Redovna nastava održava se od ponedjeljka do petka, a subotm učenici V. do XI. razreda imaju fakultativnu nastavu, slobodne aktivnosti i izvanškolsku nastavu.