Copyright 2021 - Udruga za ruski jezik i kulturu, Zagreb, Hrvatska - Хорватия - Kroatio


Druga večer na temu Krima bit će održana u isto vrijeme i na istom mjestu u srijedu 7. ožujka 2018. Dobrodošli!

Večeras (24.01.2018.) u Osnovnoj školi Trnjanska u okviru našeg programa "Ruski jezik i kultura III" srijedom od 18.15 do 19.30  održana je prva u nizu naših ruskih tematskih večeri u novoj - 2018. - godini. Danas je temom bio Krim. Obzirom da je dr. Oksana Pirkova Rajić o Krimu pripremila zapravo nekoliko predavanja - s istom temom ćemo nastaviti, otprilike jedanput mjesečno, tijekom još nekoliko večeri. Povijest Krima je vrlo bogata i zanimljiva, a slušanje izlaganja i diskusija na ruskom jeziku dobrodošla nam je jezična praksa s izvornom govornicom ruskog jezika.

Povodom tragičnih događaja u Odesi 2. svibnja 2014. izražavamo našim odeskim prijateljima, bez obzira na njihove osobne nacionalnosti i politička uvjerenja, naše najiskrenije suosjećanje! Kakva tragedija za taj lijepi multinacionalni grad visoke kulture i za njegove stanovnike! Mato Špekuljak, predsjednik Udruge za ruski jezik i kulturu u ime Udruge za ruski jezik i kulturu

Udruga za ruski jezik i kulturu, točnije Esperantska sekcija Udruge za ruski jezik i kulturu, ovih dana uspostavila je prijateljski odnos i partnerstvo s Esperantskim klubom “Verdaĵo” iz Odese (izvorni naziv grada: Odessa). Grad Odesa nalazi se na obali Crnoga mora (Ukrajina). Njegovi stanovnici su različitih nacionalnosti pri čemu većina govori ruskim jezikom kao materinskim. Grad Odesa je otprilike veličine Zagreba: ima oko milijun stanovnika. U vrijeme kao da je bio u sastavu Ruskoga carstva bio je u njemu četvrtim po veličini gradom.