Ankete
Razlog zbog kojeg želim učiti ruski
 
Baner
Udruga za ruski jezik i kulturu pokrenula je svoj novi - trojezični - portal na adresi:
Общество русского языка и культуры запустило свой новый - трехъязычный - портал по адресу:
Societo pri la rusa lingvo kaj kulturo lanĉis sian novan - trilingvan - portalon laŭ adreso
:

http://www.ruskijezik.info
 
Maslenica

Dobro došli na Maslenicu (ruski fašnik) u nedjelju 18. veljače 2018. u Zagrebu na platou Gradec na Gornjem gradu u vremenu od 13.00 do 16.00 sati!

Maslenica je veseo i radostan praznik koji okuplja ljude na trgovima i ulicama na zajedničko slavljenje. U tjednu Maslenice tradicionalno se peku palačinke (bliny). One simboliziraju sunce. Svaki dan u tjednu Maslenice ima svoje značenje i uz svaki su dan toga tjedna vezani različiti običaji. Najznačajniji dan tjedna Maslenice je Nedjelja praštanja, kada ljudi jedni drugima praštaju ružne postupke tijekom godine. Ove će se godine Maslenica po prvi put održati u povijesnom središtu Zagreba. Organizatori manifestacije su: Veleposlanstvo Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, Predstavništvo Rossotrudničestva u Republici Hrvatskoj, Grad Zagreb, Asocijacija mladeži ruskih sunarodnjaka u Republici Hrvatskoj i "Kalinka" - udruga ruskih sunarodnjaka iz Međimurja. U pripremi je bogat - interaktivni - glazbeni program uz sudjelovanje dvaju ruskih zborova u Hrvatskoj: "Kalinka" (iz Međimurja) i "Rjabinuška" (iz Zagreba). Osim pjesama i plesova te prigodne scenske predstave bit će - pod vodstvom Elne Pavlović, voditeljice "Ruske igraonice" u Zagrebu - održana i radionica za djecu na kojoj će djeca moći izrađivati prigodne suvenire. Gosti će moći sudjelovati u flash mobu ruskih narodnih plesova i igara uz prigodne poklone. Bit će, dakako, i ruskih palačinki.

Više...

 
MO_Gajevo_3_mala

Do sada su se aktivnosti Udruge za ruski jezik i kulturu održavale u centru Zagreba i na Trnju. Udruga za ruski jezik i kulturu od večeras počinje djelovati i na području Gajeva, Staglišća i Jaruna, u blizini Vrbana, Ljubljanice, Rudeša, Gredica, Srednjaka i Knežije. Napominjemo da Udruga za ruski jezik i kulturu nije škola stranih jezika te je većina aktivnosti Udruge (interni uvod u ruski jezik i kulturu, parlaonice - konverzacijski praktikumi, ruske tematske večeri i sl.) internoga karaktera, tj. uvjet za sudjelovanje je članstvo u Udruzi (popunjena pristupnica i godišnja članarina u iznosu 120,00 kuna za kalendarsku godinu). Dobrodošli svi koji se zanimaju za ruski jezik i rusku kulturu!

Više...

 
krim_1_mala

Večeras (24.01.2018.) u Osnovnoj školi Trnjanska u okviru našeg programa "Ruski jezik i kultura III" srijedom od 18.15 do 19.30  održana je prva u nizu naših ruskih tematskih večeri u novoj - 2018. - godini. Danas je temom bio Krim. Obzirom da je dr. Oksana Pirkova Rajić o Krimu pripremila zapravo nekoliko predavanja - s istom temom ćemo nastaviti, otprilike jedanput mjesečno, tijekom još nekoliko večeri. Povijest Krima je vrlo bogata i zanimljiva, a slušanje izlaganja i diskusija na ruskom jeziku dobrodošla nam je jezična praksa s izvornom govornicom ruskog jezika.

Više...

 
Prijevod stranice
English French German Italian Russian Spanish
Песни

There seems to be an error with the player !

Романсы
Priručnici
Pregled ruske gramatike
Mato Špekuljak KRATKI PREGLED RUSKE GRAMATIKE
Zadaci iz gramatike
Mato Špekuljak MALA ZBIRKA ZADATAKA IZ OSNOVA RUSKE GRAMATIKE
Rješenja zadataka iz gramatike
Mato Špekuljak RJEŠENJA ZADATAKA IZ OSNOVA RUSKE GRAMATIKE
Pjesmarica
Mato Špekuljak MALA RUSKA PJESMARICA
Partneri
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner