Ankete
Razlog zbog kojeg želim učiti ruski
 
Baner

Naši moskovski, i ne samo moskovski, prijatelji predlažu nam komuniciranje osim na ruskom jeziku također na jeziku esperanto. Svjesni su da za učenje ruskoga, baš kao i hrvatskoga, treba puno više vremena, u pravilu nekoliko godina. Jednaku takvu razinu poznavanja jezika esperanto moguće je postići za svega nekoliko mjeseci. Esperanto je jezik koji ima samo 14 gramatičkih pravila, a većina riječi su internacionalizmi, poznati svakom europljaninu s barem srednjoškolskim obrazovanjem (doktoro, fakultato, aŭtomobilo, absoluta, telefono, advokato, nova, aktiva, pozitiva, saluti, skribi, flugi itd.). Ukoliko ima zainteresiranih za besplatno (jer u našoj udruzi je sve besplatno) učenje esperanta ponedjeljkom od 18.30 do 19.30 u Mjesnom odboru "Zrinjevac" u Palmotićevoj 30 molimo Vas da se javite na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota i nije vidljiva ako ste isključili JavaScript!

Više...

 
26.02.2016_-Bjeloruska_vecer

Dragi članovi Udruge za ruski jezik i kulturu, sve aktivnosti Udruge za ruski jezik i kulturu, nakon božićno-novogodišnje trotjedne stanke, nastavljaju se - prema rasporedu termina i lokacija koji je svaki član dobio putem elektroničke pošte - od ponedjeljka 16. siječnja 2017. Ukoliko netko raspored nije dobio neka se žurno javi e-mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota i nije vidljiva ako ste isključili JavaScript! . Sve aktivnosti - do kraja ožujka 2017. - vodit će naša ruska suradnica - profesorica i izvorni govornik ruskoga - Iljdanija Nizambijeva, a nakon toga vodit će ih, kao i do sada, naši volonteri (hrvatski i ruski).

Više...

 
armenija2a

Postanite članom naše udruge i besplatno upoznajte ruski jezik i kulturu!

Članom zagrebačke Udruge za ruski jezik i kulturu možete, popunivši pristupnicu s naslovnice našeg portala, postati za samo 120,00 kuna godišnje članarine! Iako nismo škola stranijh jezika i ne izdajemo certifikate o položenim stupnjevima poznavanja ruskog jezika i kulture, i kod nas možete, na vrlo neformalan način, upoznati ruski jezik i kulturu te vježbati rusku konverzaciju kroz brojne naše parlaonice, koristeći našu bogatu rusku knjižnicu i medijateku, sudjelujući u našim tjednim ruskim tematskim večerima, komunicirajući s našim ruskim suradnicima - izvornim govornicima ruskoga jezika. Ako ste neko vrijeme, makar i nekada davno, učili ruski u nekoj od općeobrazovnih ili školi stranih jezika te ste dostigli stanovitu razinu poznavanja ruskoga kao stranog jezika, uključenje u rad naše udruge je najbolji način da postignuto znanje ne samo održavate, nego ga i usavršavate. 

Javite nam se na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota i nije vidljiva ako ste isključili JavaScript! ili na telefone 363 50 90, odnosno na mobitel 099 196 55 03

Više...

 
posylka2

Naša hrvatska knjižnica u moskovskoj školi stranih jezika "Balkanika", gdje se podučava i hrvatski jezik, jučer je obogaćena sa preko stotinu novih knjiga! Knjige smo u Zagrebu prikupili u nekoliko mjeseci u prvom dijelu 2016. godine (dobar dio knjiga je iz knjižnica naših zagrebačkih članova i prijatelja).

Više...

 
Prijevod stranice
English French German Italian Russian Spanish
Gdje se nalazimo?
Песни

There seems to be an error with the player !

Романсы
Priručnici
Objavljeno uz dopuštenje autora: prof. dr. Antice Menac i Mate Špekuljaka, prof.
Ruski jezik I.
Antica Menac RUSKI I. (po AVGS metodi)
Rusko-hrvatski rječnik
Rusko-hrvatski rječnik uz RUSKI I (A. Menac, AVGS metoda)
Ruski jezik II.
Antica Menac RUSKI II. (po AVGS metodi)
Uvod u rusku gramatiku
Ruska gramatika uz RUSKI I. i II. s primjerima (A. Menac, AVGS metoda)
Pregled ruske gramatike
Mato Špekuljak KRATKI PREGLED RUSKE GRAMATIKE
Ruski brojevi
Mato Špekuljak RUSKI GLAVNI I REDNI BROJEVI
Kalendar
Mato Špekuljak RUSKI NAZIVI GODIŠNJIH DOBA, MJESECI, DANA
Pjesmarica
Mato Špekuljak MALA RUSKA PJESMARICA
Partneri
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner